Volkswagen med flest vinnere på Euro NCAPs liste over sikreste biler i 2017

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon

Euro NCAP har publisert sin årlige liste over bilene som har gjort det best i sine respektive kategorier. Volkswagen utmerker seg med flest toppkarakterer på Euro NCAPs liste. De nye Volkswagen-modellene Arteon, Polo og T-Roc fikk toppkarakteren fem stjerner i Euro NCAPs krasjtester, og fikk veldig gode resultater i alle nøkkelområdene som testes.

Volkswagen vinner i tre ulike klasser; Polo i småbilklassen, T-Roc i småsuvklassen og Arteon i storbilklassen. Alle de tre bilene leverte overbevisende resultater innen områdene sikkerhet for voksne, barn, fotgjengere og sikkerhetssystemer.

Kravene blir strengere hvert år og det er bare biler som er testet i samme kalenderår som er med på Euro NCAPs liste «Best in class». Det lages en liste over klassevinnere siden det ikke er mulig å sammenligne helt mellom de ulike kategoriene av kjøretøy. Fire områder er med i vektingen som brukes som grunnlag for sammenligningen: sikkerhet for voksne, sikkerhet for barn, fotgjengersikkerhet og sikkerhetssystemer.

Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP sa - "Gratulerer Volkswagen! Å vinne i tre ulike kategorier er en stor prestasjon og understreker selskapets forpliktelse til å gjøre høyeste sikkerhetsnivå tilgjengelig for kundene".

- "Volkswagen har gjort sikkerhet tilgjengelig for folk flest i flere tiår, og de strålende resultatene for Polo og T-Roc viser at vi nok en gang gir eiere av små- og kompaktbiler tilgang til maksimal sikkerhet, sa utviklingssjef i Volkswagen, Dr. Frank Welsch, da testene for Polo og T-Roc ble gjort tilgjengelige i fjor."

Euro NCAP er et europeisk samarbeid om kollisjonstesting av biler. Deres mål er å gi bilkjøpere informasjon om sikkerhetsnivået i biler som blir solgt på det europeiske markedet.

Nye Volkswagen Polo
Nye Volkswagen Polo
Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc