Møller Bil selger tre forhandlere

Konsernssjef i MøllerGruppen, Pål Syversen.
Konsernssjef i MøllerGruppen, Pål Syversen.

Møller Bil har inngått intensjonsavtaler om salg av Volkswagen- og Audi-forhandlerne Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde til Frydenbø og Skoda-forhandleren Møller Bil Rygge til Nordlie Auto. Selskapsovertakelse er 1. september.

"Volkswagen-fabrikkens og MøllerGruppens strategi er å skape sterke regionale forhandlere og et forhandlernett med størst mulig konkurransekraft. Derfor vil vi av og til foreta slike tilpasninger som disse salgene representerer. Strategien legger til rette for at konkurransen kan fungere enda bedre i markedet, samtidig som den åpner for strukturer som styrker synergier og inntjening", sier konsernssjef i MøllerGruppen, Pål Syversen.

"Møller Bil er Norges største bilorganisasjonen og vi har et ønske om å konsentrere vår virksomhet rundt færre distrikter. Både Ålesund og Molde er interessante distrikter, men noen områder må Møller Bil gi fra seg for å realisere fabrikkens strategi for å skape sterke regionale eiere. Det er også helt naturlig å selge vår Skoda-forhandler på Rygge til Nordlie Auto som representerer våre øvrige merker i distriktet. Både Frydenbø og Nordli Auto er solide selskaper med lang bilerfaring. Vi er derfor trygge på at både kunder og ansatte blir godt ivaretatt ", sier Pål Syversen.
------------------------------------------------------------------------------------
Nærmere opplysninger ved konsernsjef Pål Syversen, MøllerGruppen, telefon 9008 6777 eller direktør kommunikasjon og samfunnsansvar Paul Hegna, MøllerGruppen, telefon 9075 3146

Om Frydenbø
Frydenbø Group AS er et familieeid konsern som består av tre divisjoner; Bil & Marine, Eiendom og Industri. Gruppen sysselsetter 550 ansatte, og samlet omsetning i 2014 var NOK 1,8 mrd.

Om Nordlie Auto
Nordlie Auto har representert Volkswagen siden 1964 og Audi siden 1975 i Moss og har en omsetning på 330 millioner og 61 medarbeidere før kjøp av Møller Bil Rygge.

Om MøllerGruppen
MøllerGruppen er Nordens største bilimport- og forhandlerkonsern. Gruppen er importør av Volkswagen, Audi og Skoda i Norge samt Volkswagen og Audi i de baltiske landene, og driver bilforhandlerkjeder i Norge, Sverige og Baltikum. MøllerGruppen har en årlig omsetning på vel 20 milliarder kroner og om lag 4.000 medarbeidere.

Om Møller Bil Ålesund
Møller Bil Ålesund er forhandler av Volkswagen og Audi i Ålesund og har 79 medarbeidere. I 2014 omsatte selskapet for 350 mill. kr og solgte 746 nye biler og 502 brukte biler.

Om Møller Bil Molde
Møller Bil Molde er forhandler av Volkswagen og Audi i Molde og har 33 medarbeidere. I 2014 omsatte selskapet for 160 mill. kr og solgte 328 nye biler og 229 brukte biler.

Om Møller Bil Rygge
Møller Bil Rygge er forhandler av Skoda i Rygge og Moss. I 2014 omsatte selskapet for 60 mill. kr og solgte 159 nye biler og 159 brukte biler og har 11 medarbeidere.