Kārlis Veiders Servicemarkedssjef hos Audi-forhandleren Moller Auto Riga

Allerede da jeg gikk på videregående skole, visste jeg at framtiden min ville være relatert til bilindustrien, jeg visste at jeg ville studere teknisk vitenskap. Moren min var alltid imot det, men faren min var fornøyd med valget. Det var han som gradvis fyrte opp lidenskapen min til bil.

Han har vært viktig også for min lidenskap for Audi, et merke jeg har vært lojal mot i over 16 år, siden jeg fikk førerkortet. Jeg har hatt mange biler i mitt liv og alle har vært Audi. Fra faren min fikk jeg også en lidenskap for basketball og motorsport - ting som hjelper meg med å rense hodet på fritiden.

Mens jeg studerte på høyskolen, begynte jeg å jobbe som mekaniker. Jeg skjønte raskt at mekanikeryrket var riktig, men at arbeidsstedet ikke var noe for meg. Jeg fikk deretter en jobb på et større verksted der jeg var en av de 10 mekanikere. Men, jeg ville videre og ikke bare være en av 10 mekanikere. Jeg jobbet aktivt, studerte, viste interesse og etter tre år ble jeg forfremmet som nestleder. Det var bra, men jeg innså at jeg måtte komme enda lenger. I 2008 startet jeg hos en forhandler, dessverre en Toyota-forhandler. Jeg startet som servicekonsulent, men etter et år ble jeg tilbudt å bli garantikoordinator. Jeg lærte alt jeg kunne om den tekniske delen av bilene, opprettholde gode relasjoner med servicepersonellet, og hadde ofte en rolle som teknisk rådgiver. Alt motiverte meg til å lære mer. Følelsen av å være nyttig og nødvendig ga meg så mye energi og drive at jeg følte meg som fisken i vannet.

Så tilbrakte jeg dagene med å kjøre Audi, men jobbe for Toyota.

Så, en dag fikk jeg en telefon fra en god venn som jobbet hos Audi-forhandleren Moller Auto Riga og han spurte om jeg noen gang hadde tenkt på å jobbe hos Audi-forhandleren. Han ba om et møte.

Jeg kunne ikke tro det. Hver dag i 10 år hadde jeg passert Audi-forhandleren på vei til jobb og på en eller annen måte aldri trodd det kunne være en jobb for meg der. Moller Auto Riga var alt for meg - det var Audi og alt jeg trodde på. Jeg bestemte meg for å stille på møtet, og i det øyeblikket følte jeg at jeg virkelig trengte denne jobben.

Det var i juni 2011 at jeg startet arbeidet mitt hos Moller Auto Riga som garantikoordinator. De første årene var en virvelvind - alt var helt nytt, men jeg lærte fort og alt gikk bare fremover. Jeg var en "freshman" hos forhandleren, en som visste lite, men min indre motivasjon sa at dette skulle endre seg. Jeg var ung blant gigantene som hadde jobbet der i 10, 15 og til og med 20 år. Så igjen begynte jeg aktivt å lære meg all teknisk informasjon, og sette meg inn i opplæringsmateriellet. Derfor en stor takk til administrerende direktør, som trodde på meg, og ga meg ekstra ansvar, slik at jeg kunne lære noe nytt igjen.

Da jeg i 2016 ble oppfordret av lederen min til å søke jobben som servicemarkedssjef, ble jeg først litt redd og forvirret, og var ikke sikker på om jeg var klar for det. Men som det alltid skjer med meg: neste dag jeg skjønte jeg at jeg virkelig ønsket denne jobben.